Slide 1Slide 2Slide 3Slide 4Slide 5Slide 6

Archstone Fremont Center | Mixed-Use


Fremont, California

more

Client: Sun America, Inc.
Acres: 12.67
Units: 322
Density: 25.41 Dwelling Units/Acre
Structured Parking
Design-build
Status: Complete

Located in a thriving downtown, this stylish, distinctive mixed-use community has revitalized the area by providing an affordable, trendy living center with additional space for retailers along the street front. Variety, community and convenience became guiding themes for this project during its development. The development – directly adjacent to the Fremont Bay Area Rapid Transit (BART) station - provides more than 20 different floor plans maintaining a level of flexibility, capable of meeting the diverse needs of its residents. Soaring 10-foot ceilings take advantage of the top floor to provide a level of elegance, while spacious units give residents a sense of being at home. These tall ceilings not only created the opportunity for luxury units, but also provided additional interest to the building elevations.

The extra care used to make this one of the most desirable locations to live doesn’t stop at the residents’ front doors. Both on-site and area amenities help make this a special place. For both convenience and security, parking is located under each of the buildings. Within the community itself, residents are provided with a number of facilities to stay in shape, entertain and work. A state-of-the-art fitness center, pool, spa, changing rooms and showers offer the opportunity to stay healthy. The clubhouse contains a catering kitchen so residents can entertain large groups. In addition, the sports lounge contains billiards tables and other opportunities to kick back and relax. On top of all this, a computer lab and express delivery service allow busy professionals to bring work home.

Outside of the community there are a number of additional amenities. Walking and jogging trails are located nearby. The community also helps to improve downtown Fremont’s pedestrian environment: it connects to the city’s civic center and library; retail locations along lower levels create an effective transition to a number of stores, restaurants, medical centers and office parks; and it offers pedestrians a walkway to easily access the adjacent BART station. Each of the four buildings was designed to have its own identity within the context of the existing neighborhood. This was achieved by giving each of the buildings their own complementary color scheme. The result is a single, large community that is unique unto itself yet works well within its surroundings by providing additional services and maintaining and upgrading the visual appeal of the area.

Project Sheet

Related Projects: